KOCAELİ / İZMİT - Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu

0.262.319 29 32
Alikahya Cumhuriyet Mah. Recep Sokak No 3 İzmit / KOCAELİ
Vizyon
Okul çağındaki her bireyin eğitim ve öğretim görmek istediği en önde gelen eğitim kurumu olalım. Başarıyı övünç, başarısızlığı kabul etmeyen, bana göre değil bize göre davranan doğruların uygulandığı, sorunların halledildiği öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin birlikte çalıştığı ve başarılı olduğu, her türlü araç ve gereçle donanımlı bir okul ortamı istiyoruz.
Misyon
İzmit TBMM İlkokulu olarak Atatürk ilke ve inkılapların bağlı, öğrenmeye ve araştırmaya istekli, öğrendiklerini uygulaya bilen, çağdaş düşünen, toplumca sevilen,ülkemizin geleceğine ışık tutacak aydın dinamik bireyler yetiştirerek ülke insanımızı en gelişmiş toplum haline getirmek için varız.
Başarılar
Okulumuz iyi bir eğitim kadrosuna sahip olup İlköğretim olduğu yıllar göz önüne alındığında Liselere yerleştirme oranı %70 ler seviyesinde idi. Liselerin zorunlu olaması nedeniyle mezunlarımız tamamına yakın Kocaeli nin en kaliteli liselerinde eğitim görmektedir.
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM.
Saatler
1. DERS :08:50-09:30 2. DERS:09:45-10:25 3. DERS:10:40-11:20 4. DERS:11:35-12:15 5. DERS :12:55-13:35 6. DERS:13:50-14:30
DOĞALGAZ - KALORİFER.
İNGİLİZCE.
Ulaşım
ULAŞIM, İZMİT HALKEVİNDEN 28 ve 27 NOLU ALİKHAYA - YUVAM HALK OTOBÜSLERİ İLE SAĞLANMAKTADIR. AYRICA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 80, 25 NOLU HATLARI DA OKUL YAKINLARINDAN GEÇMEKTEDİR.
Servis Bilgisi
OKULDA ÖZEL SERVİS ARAÇLARI MEVCUTTUR. ANCAK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ YÜRÜME MESAFESİNDEDİR. İSTEYEN VELİLERİMİZ SERVİS ŞOFÖRLERİ İLE GÖRÜŞEREK FAYDALANABİLİRLER.
Yerleşim Yeri
OKULUMUZ, İZMİT ALİKAHYA BÖLGESİNDE, YUVAM AKARCA KONUTLARI ALANINDA, YILDIZ KONUTLARININ ALT KISMINDA, SABANCI MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU LİSESİNE 200 m MESAFEDE BULUNMAKTADIR.
7,7 KM (OKUL - İZMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASI)
Kontenjan Bilgileri
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN TANIMLANAN (ADRESE DAYALI) ALIM BÖLGESİNDEKİ TÜM ANASINIFI (48 AY VE YUKARISI) ve İLKOKUL (1-4. SINIF) ÖĞRENCİLERİNİ KAPSAR.
ADRESE DAYALI
BİREYSEL ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR
Proje Çalışmaları
OKULUMUZ "DOĞA DOSTU OKUL", "TRAFİK OKULU", "BEYAZ BAYRAK" VE "BESLENME DOSTU OKUL" SERTİFİKALARINA SAHİPTİR. UYGULAMA BAHÇEMİZDE ZİRAAT TARIM UYGULAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR. AKVARYUM BALIKLARIMIZ, OKUL KEDİMİZ VE 9 ADET FARKLI TÜR KAFES KUŞLARIMIZLA ÖĞRENCİLERİMİZDE HAYVAN SEVGİSİNİN PEKİŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAKTAYIZ. UYGULAMA BAHÇESİNDE YER ALAN KÜMESİMİZDE BULUNAN HOROZLARIMIZ VE YUMURTLAYAN TAVUKLARIMIZI (15 TAVUK, 3 HOROZ) ÖĞRENCİLERİMİZ HER AN GÖZLEMLEME VE BESLEME ŞANSINA SAHİPTİR. KÜMES ORTAMINDA YUMURTLAYAN TAVUKLARIMIZIN CİVCİVLERİ DE (5 ADET) BULUNMAKTADIR.