T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / İZMİT - Türkiye Büyük Millet Meclisi İlkokulu

TARİHÇE

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz 2000 yılında İzmit İlçesine bağlı Alikahya Beldesinin Yuvam Akarca Konutlarının olduğu yerde, deprem sonrası ihtiyaçtan dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışanlarınca yaptırılmış olup o nedenle okulumuzun adı da Türkiye Büyük Millet Meclisi İlköğretim Okulu olarak belirlenmiştir. İlk olarak 18 derslikli bir okul olarak inşa edilen okulumuz bölgenin fazla göç alması nedeniyle 2005 yılında 18 derslikli yeni bir ek bina yapılmıştır                                                                                         

Doğusunda Uzunçiftlik beldesi, batısında Yeşilova, güneyinde Kartepe, kuzeyinde Çayırköy bulunur. Alikahya beldesi 1970 li yıllarda 30-40 haneli bir yerleşim yerinden ibaret olup, 1970 sonrası Ordu Gölköy den göç edenlerle birlikte belde halini almıştır.17 Ağustos 1999 depremi sonrası beldemizde oluşturulan Akarca konutlarıyla beraber nüfusu 30.000 i aşmıştır.                                                                                                     

6287 sayılı İlköğretim ve Orta öğretimin yeniden yapılandırılmasına (4+4+4) ilişkin kanun gereği Kocaeli Valiliğince okulumuz kademeli ilkokul olarak belirlenmiş, 2014-2015 Eğitim öğretim yılı itibariyle de tamamen İLKOKUL olarak hizmet vermektedir. Okulumuz alım bölgesi olarak, çevresinde ticari işletme sayısı ve konut sayısı ile büyüyen ile büyüyen İzmit’in kültürel ve ekonomik düzeyde yükselen bir alanında olması, Okul çıkışında Çocuk Kulüpleri, Sosyal Etkinlikler, Beyaz Bayraklı ve Beslenme Dostu Okul olması ve tecrübeli öğretmen kadrosuyla veli ilgisinin artmasına bağlı olarak öğrenci artışının sürekli olduğu bir okul konumundadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2024 - Güncelleme: 05.01.2024 13:50 - Görüntülenme: 92
  Beğen | 0  kişi beğendi